General

Former North Park University team captain joins CSUSA

By Team CSUSA
Maja Scharin has joined Team CSUSA as an Operations Consultant in Sweden. Maja played college soccer and was a team captain at North Park University in Chicago. She joins Team CSUSA after several successful years at insurance giant IF P&C.

Maja ansluter till vårt Operations Team i Sverige. Hon kommer främst att jobba med våra svenska atleter inom många olika sporter.

– Vi är glada att lägga till Maja i vårt team. Våra studenter och föräldrar kommer att tycka om att jobba med henne då hon är effektiv och väldigt duktig på att hitta lösningar. Första gången som vi pratade med Maja, såg vi direkt hennes passion för att hjälpa och jobba med atleter. Hon kommer från den stora företagsvärlden och har jättebra förståelse för kundresan och hur man skapar ett bra system med kunden i fokus. Precis vad vi behöver för vårt Ops Team. Hon spelar fortfarande fotboll på en hög nivå och vi kommer att dra nytta av hennes energi, säger Kim Moe Krohn, COO i College Scholarships USA.

«The Maja Scharin File»

Maja är född och uppvuxen i Sundsvall, Sverige, och spelade fotboll i Alnö IF i serien Division 1 Norra innan hon flyttade till USA.

Hennes resa till USA började 2014 då hon åkte som Au Pair i två år, och blev efter det rekryterad till North Park University i Chicago, Illinois. Första säsongen led hon av knäproblem och startade 8 av 16 matcher, men sista åren spelade hon från start de flesta matcherna. Sista året utsågs hon som en av lagkaptenerna och hon hade en väldigt viktig roll i laget.

Hon tog en kandidatexamen i Ekonomi med fokus på Marknadsföring, med ett betygssnitt på 3.6 (Cum Laude) och var med på Dean’s List vårterminen 2017–18. Hösten 2017 och 2018 hedrades hon för fina betyg under säsongen och blev uppmärksammad som CCIW All-Academic.

Efter Marketing-studierna så stannade hon i Chicago för att påbörja hennes OPT år. I april 2019 flyttade hon hem till Sundsvall, och blev anställd på försäkringsbolaget If som försäkringsrådgivare.

Hon spelar idag fotboll i Heffnersklubbans BK i Division 1 Norrland.

– Min collegekarriär började lite annorlunda än många andras då jag inte gick igenom en vanlig ansökningsprocess och heller inte såg över mina alternativ av skolor. Jag har insett vilka möjligheter jag hade kunnat få om jag hade tagit hjälpa utav CSUSA. Skulle jag kunna göra om vissa delar i min resa så hade jag definitivt tagit den hjälpen. Att flytta till USA och levt collegeliv är det bästa beslutet jag tagit i mitt liv. Jag har träffat fantastiska människor som är vänner för livet, rest runt i landet samt utvecklats något enormt som person. Det går inte en dag utan att jag tänker tillbaka på denna resa som jag gjort och om jag kunde drömma så hade jag gjort den igen. Jag ser verkligen fram emot att hjälpa andra atleter till att få uppleva denna dröm, säger Scharin.

Maja’s full bio här.

Om College Scholarships USA

College Scholarships USA (CSUSA) erbjuder talangfulla internationella idrottande studenter att få möjligheten att kombinera sin idrott med studier i USA med hjälp av stipendier. Sen 2007, har vi på CSUSA hjälpt 2300+ idrottande studenter, inom flertalet sporter från hela världen, att fullfölja sina drömmar och ambitioner om att spela och tävla i sin sport samtidigt som man får en fantastisk universitetsundervisning. Med hjälp och assistans från team CSUSA var det totalt 343 studenter som påbörjade sin resa år 2021 runtom i USA och Kanada. Huvudkvarteret är i Oslo, Norge, men har dessutom kontor i Sverige, Danmark, och Storbritannien. College Scholarships USA är numera ägt av Keystone Education Group och en del av Keystone Sports.

Se om du har vad som krävs för att studera och idrotta på college i USA med tennisstipendium! Nästa steg är att fylla i vår Kostnadsfria Intresseanmälan så vi kan utvärdera dina möjligheter. Det tar bara två minuter och är helt utan skyldigheter.