General

New Sports Consultant in Denmark hired

By Team CSUSA
Daniel Kristiansen, based in Esbjerg, Denmark, is hired as a new Sports Consultant with College Scholarships USA and will be working predominantly with our Danish student-athletes.

Daniel vil med hans forskellige uddannelser, arbejdserfaring, involvering i professionel fodbold og baggrund som ”Student-Athlete” i USA, styrke holdet med det samme.

– Vi er altid på udkig efter mennesker med mod og ukuelighed, og en sult efter at opnå succes i alt hvad de er involveret i. I Daniel har vi fundet netop det, sagde CEO hos College Scholarships USA, Stewart Stanbra. Det er imponerende, hvor mange ting han har været involveret i siden gymnasiet. Hans erfaring vil tilføje vores hold en del, og det vil i sidste ende gavne vores ”Student-Athletes”, tilføjer Stanbra.

Daniel begyndte at studere og spille fodbold hos Florida Tech i 2014 efter han havde været igennem Esbjerg fBs akademi. Hos Florida Tech endte han og holdet som ”runners-up” i SSC Tournament – en af de stærkeste ”conferences” i NCAA D2. Efter en korsbåndsskade valgte Daniel at tage tilbage til Danmark, hvor han spillede i Varde IF i Danmarksserien. Daniel valgte i 2016 at fortsætte sit collegeeventyr hos Richland College i Dallas, Texas, hvor han vandt det nationale NJCAA D3 mesterskab, som den mest spillende spiller på holdet.

– Jeg har altid kunne lide at hjælpe andre. I collegesport rekrutteringsindustrien har jeg mulighed for at hjælpe andre med at få de mest uforglemmelige oplevelser. Jeg har lært igennem mine erfaringer, at denne industri kan være en jungle, og jeg vil derfor prøve at hjælpe andre med at ikke lave de samme fejl, som jeg selv gjorde. Collegesport og især fodbolden er i en vild udvikling, og jeg vil gerne være en del af den rejse, sagde Kristiansen.

Efter hans amerikanske collegerejse tog Daniel tilbage til Danmark, hvor han fik en erhvervsakademiuddannelse i Sport og Event Management fra UCN, og en professionsbachelor i International Handel og Markedsføring fra Erhvervsakademiet i Aarhus. Daniel kommer til CSUSA fra VIKING Life-Saving Equipment AS, hvor han arbejde som Graduate Sales Trainee og opnåede fantastiske resultater. Ved siden af jobbet hos CSUSA er han U14 træner i den professionelle klub Esbjerg fB og er for nyligt startet på UEFA’s A-træneruddannelse.

– Jeg tror, at en af mine stærkeste egenskaber er min træner- og scoutingerfaring. Dette job handler om at hjælpe individet og holdet med at udvikle sig bedst muligt, og samtidig finde det rigtige match mellem den ambitiøse ”Student-Athlete” og den ambitiøse træner, tilføjer Kristiansen.

– I 2020, et af de mest forstyrrende år vi alle har oplevet, er det lykkedes at få 261 ”Student-Athletes” til USA, hvor de har startet deres collegerejse. Vi forventer, at vi vil øge dette antal i 2021, og vi har derfor brug for flere hænder til at hjælpe vores atleter med deres collegerekrutteringsproces. Efter at have været i kontakt med Daniel siden marts 2020, da pandemien brød ud, er vi nu begejstrede for at kunne sige velkommen til Daniel, sagde Stanbra.


Læs Daniels fulde bio her.