General

3 grunner til at kvinnelige idrettsutøvere kan få stipend på et amerikansk college/universitet

By Team CSUSA

(Oversatt av Hanne Neby)

Jeg har jobbet med rekruttering mot college og collegeidretten i mer enn ti år, og helt siden oppstarten har vi i CSUSA hjulpet hundrevis av kvinnelige idrettsutøvere med å oppnå fotballstipender, golfstipender, tennisstipender, svømmestipender med mer på amerikanske universiteter og college.

Det er mulig å motta stipender som dekker alt fra 1-100% av de totale kostnadene for å gå på et universitet (skolepenger, boforhold og mat). Stipendet vil altså gjøre det mulig for deg å studere mot en bachelor- eller mastergrad samtidig som du driver din idrett under forhold og fasiliteter i verdensklasse.

Vi er stolte av alle de kvinnelige utøverne vi har hjulpet til nå, men vi ønsker å hjelpe enda flere! Dette er en unik mulighet som mange talentfulle jenter går glipp av fordi de ikke vet om den. Hvis du er en jente mellom 15 og 20 år som ønsker å studere i USA samtidig som du får fortsette med idretten din, så må du forstå at du har en fantastisk mulighet fremfor deg! Her er noen av grunnene til det:

Det er flere idrettsstipender tilgjengelig for jenter enn for gutter
På grunn av regelverket for organisert collegeidrett i USA må fordelingen av idrettsstipender for gutter og jenter være jevnbyrdig. Ettersom amerikanske fotballag ofte har mer enn 100 spillere, og disse lagene kun består av gutter, drar andre idretter for jenter nytte av dette. I idretter som fotball, tennis, golf og flere er det en markant større andel stipender tilgjengelig for jenter enn for gutter.

Livserfaring
Å studere i utlandet vil endre livet ditt på mange måter. Du får se verden fra et helt annet perspektiv, du stifter nye vennskap, og du får muligheten til å bygge nettverk over hele verden med amerikanske og andre internasjonale medstudenter og lærere. Du får utøve idretten du elsker samtidig som du jobber mot en bachelor- eller mastergrad. I tillegg vil du få muligheten til å oppleve mange ulike deler av landet.

Din fremtid
Du vil skille deg ut fra mengden! Din CV vil styrkes om du kan vise til at du har gjort noe helt annerledes. Ikke bare kan du vise til at du har studert utenlands, men du har i tillegg vært en del av et skolelag i din idrett. Arbeidsgivere elsker å jobbe med individer som er disiplinerte, selv-motiverte og målbevisste, noe man blir nettopp ved å være en del av et collegelag. I tillegg til alle disse fordelene kan det å utøve idrett på college i USA føre til at du kan nå profesjonelt nivå i din idrett. Collegeidretten blir sett på som et springbrett opp mot elitenivå.

Prosessen som kreves for å få et idrettsstipend på et amerikansk college/universitet er tidkrevende, så det er lurt å utforske mulighetene sine i god tid før man blir ferdig på videregående skole. Her har man sjansen til å gjøre noe annerledes, og til å bli belønnet for alt hardt arbeid man har lagt ned i form av et stipend som kan redusere kostnader for videre utdanning. Grip muligheten!

Les mer om Collegeidrett her: https://www.collegescholarshipsusa.com/no/college-sports/


Adele Siegel

Fotballstipend
University of Charleston, West Virginia

Alicia Thoresen

Fotballstipend
Lindsey Wilson College, Kentucky

Alana Copeland

Fotballstipend
New Jersey Institute of Technology

Ellen Sandström

Fotballstipend
University of West Alabama, Alabama

Hanne Sofie Borgen

Golfstipend
California State University Northridge

Janne Kildahl Brouer

Fotballstipend
Clayton State University, Georgia