Athlete in Focus

Athlete in Focus – Erik Isaksson

By Hanne D. Neby
"Jag åkte till college for at få spela bra fotboll i ett annat land, träffa nya människor, få resa runt och se nya platser, och få en bra utbildning"

Name: Erik Isaksson
Sport: Soccer
School: Eastern Illinois University
Year: Sophomore

Vad är anledningen till att du åkte till college?
Jag åkte till college for at få spela bra fotboll i ett annat land, träffa nya människor, få resa runt och se nya platser, och få en bra utbildning.

Vad är ditt bästa råd till de som inte bestämt sig för att åka ännu?
Att tidigt ta kontakt med CSUSA för att veta hur sin egna situation ligger till vid att studera i USA. Vara snabb med att bli klar med saker för att så tidigt som möjligt kunna få kontakt av skolor.

Vad var det bästa med CSUSA?
Bra och snabb kommunikation när jag har behövt hjälp samt att CSUSA lyckades hitta flera bra alternativ av skolor att välja från. Tydliga instruktioner kring alla detaljer, både vad jag behövde göra själv och vad CSUSA gjorde åt mig. Även om det blev strul ibland så lyckades CSUSA lösa problem för mig.

Fram tills dagens datum, vad är ditt bästa minne?
När vi tog oss till slutspel i vår conference. Vi hade en match kvar på bortaplan som vi var tvungna att vinna. Vi släppte in 1-0 tidigt i matchen vilket stod sig in i slutminuterna, då vi fick en frispark som vi kvitterade på. Därefter avgjorde vi i förlängningen där jag stod för assisten!