Uncategorized

1 Donation 1 Education


Vi har satt som mål att samla in 30000 NOK till organisationen Right to Play innan slutet av December. Vi har redan nått upp i 24000 NOK. 

Haka på oss att hjälpa så många utsatta barn som möjligt genom vår insamling på Facebook HÄR.

Right to Play uppskattar att ett helt års utbildning för ett barn i Mosambique, Tanzania, Uganda eller Mellanöstern kostar 250 NOK. 

En sådan donation kallar vi för ett Stipendium. Vi ber inte om mycket, hoppa över en lunch och donera istället de pengarna till Right to Play och var med och förändra världen till det bättre!

Right to Play startades år 2000 av den Norska OS-mästaren Johan Olav Koss. Det är en global organisation som använder lek till att utbilda och stärka barn och unga att stå emot den negativa påverkan som är en följd av fattigdom, sjukdom, konflikt och krig.

Mer en 300 professionella idrottare från över 40 länder är del av Right to Play som idrottsambassadörer. De är ambassadörer just för att de har sett och upplevt den positiva effekt som idrott och lek har på barn. Skandinaviska idrottslegender som Anja Pärsson, Mats Zuccarello, Aksel Lund-Svindahl och Suzann Pettersen är några av de idrottare som representerar Right to Play. Även världsberömda idrottare som Mark Cavendish, Petra Kvitova, Martina Hingis, Nico Hülkenberg och många fler representerar Right to Play.Sedan 2008 har vi hjälpt över 2300 idrottare från hela världen till collegestudier i USA för att kombinera idrott med eftergymnasial utbildning.

För våra studenter är detta en möjlighet som är resultatet av många års hårt arbete på planen och i klassrummet, men alla har inte samma tur. Utan utbildningssystem och infrastruktur så kan hårt arbete bara ta dig så långt.

Med en relativt liten donation kan du göra en stor skillnad för utsatta barn. 91% av insamlingen går direkt till arbetet med barnen.

Genom vår “1 Donation – 1 Education” insamling ger vi alla våra idrottsutövande studenter, deras och våra nätverk en möjlighet att bli ambassadörer genom att ge ett engångsstipendium som går mot ett barns utbildning genom lek. (Utbildning genom lek är en modell som Right to Play använder på sina skolor).

Ta en sekund och tänk dig att du var mottagaren av ett dylikt stipendium. För att sätta dig i rätt kontext, kom ihåg att du precis fick ett helt års studier finansierat och du vet att utbildning är en av de viktigaste redskapen för att hjälpa dig och din familj ur fattigdom.

Din donation gör verkligen stor skillnad för barn som behöver den mest.

Läs bara vad Mats Zuccarello sa efter att besökt en Right to Play-skola i Tanzania:

«Å ta del i gleden barna viste når de lekte, var større enn de å score på Madison Square Garden. De hadde ingenting, jeg har alt; men her er vi alle likedan».

Eller, se med egna ögon HÄR.Vi hoppas att du vill hjälpa oss att nå målet med vår insamling! 

Donerar gör du HÄR.